Κάρολος και Καμίλα: η επίσκεψη στην Ελλάδα - Major

Κάρολος και Καμίλα: η επίσκεψη στην Ελλάδα

Κάρολος και Καμίλα: η επίσκεψη στην Ελλάδα

Σήμερα (9/5) αναμένεται στις 14:50 η άφιξη στη χώρα μας του πρίγκιπα της Ουαλίας με τη σύζυγό του Δούκισσα της Κορνουάλης. Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια για την ασφάλεια του πριγκιπικού ζεύγους. Χωρίς ακόμα να έχουν δοθεί οδηγίες από την Τροχαία για τα μέτρα που θα ληφθούν, το βέβαιο είναι ότι θα κλείσουν οι κεντρικοί δρόμοι από τους οποίους θα περνάει η πομπή.

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η Δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα θα καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη ενώ στην αίθουσα διαπιστευτηρίων του Προεδρικού Μεγάρου θα δοθεί η συνέντευξη Τύπου. Αργότερα σήμερα θα συναντηθούν με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου και αύριο Πέμπτη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Μάλιστα, αύριο το πριγκιπικό ζεύγος θα επισκεφθεί την Καπνικαρέα και το Συμμαχικό Νεκροταφείο Αλίμου ενώ μετά ο πρίγκιπας θα επισκεφθεί το λιμάνι του Πειραιά για να επισκεφθεί το βρετανικό πολεμικό πλοίο HMS “Echo” που συμμετέχει στη Νατοϊκή δύναμη, το βρετανικό πλοίο του Λιμενικού HMC “Valiant”. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας θα τον υποδεχθεί για να τον ξεναγήσει το Θωρηκτό «Αβέρωφ» ενώ στις 15.00 ο πρίγκιπας θα γευματίσει στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο σε Δεξίωση από εκπροσώπους της Εμπορικής Ναυτιλίας. Γύρω στις 16.00 θα επισκεφθεί το Ίδρυμα Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος για να παρακολουθήσει Διεθνή Εκπαιδευτική Διάσκεψη που οργανώνεται από το Βρετανικό Συμβούλιο.

Την Παρασκευή 11 Μαΐου, το πριγκιπικό ζεύγος θα αναχωρήσει για το Ηράκλειο Κρήτης.

 

Share This