Μάιλε: η 10 ημερών επισκέπτρια της Γερουσίας των ΗΠΑ - Major

Μάιλε: η 10 ημερών επισκέπτρια της Γερουσίας των ΗΠΑ

Μάιλε: η 10 ημερών επισκέπτρια της Γερουσίας των ΗΠΑ

Την πρώτη της επαφή με την αμερικανική πολιτική είχε χθες Πέμπτη 19/4, η 10 ημερών Μάιλε. Η μικρούλα είναι κόρη της γερουσιαστού Τάμι Ντάκγουορθ, η οποία από χθες είναι η πρώτη γυναίκα κοινοβουλευτικός στις ΗΠΑ που ψήφισε έχοντας το μωρό της αγκαλιά.

Κατά την άφιξή της η 50χρονη γερουσιαστής των Δημοκρατικών έγινε δεκτή με χειροκροτήματα. Την προηγούμενη μέρα το σώμα ήρε την απαγόρευση της εισόδου βρεφών στην αίθουσα. Η απαγόρευση αυτή ίσχυε χρόνια και αφορούσε μόνο το βρέφη και όχι τα παιδιά. Η Τάμι Ντάκγουορθ είναι η πρώτη γυναίκα γερουσιαστής που αποκτά μωρό κατά τη διάρκεια της θητείας της.

Λίγο μετά η γερουσιαστής ανήρτησε στο twitter μια φωτογραφία με τα ρούχα της 10 ημερών Μάιλε, γράφοντας: «Φρόντισα να έχει σακάκι ώστε να μην παραβιάσει τους ενδυματολογικούς κανονισμούς της Γερουσίας. Δεν γνωρίζω τους κανόνες για τα κορμάκια με παπάκια, αλλά είμαι σίγουρη ότι είμαστε έτοιμες».

Η γέννηση της μικρούλας Μάιλε, άνοιξε τη συζήτηση για την πολιτική των ΗΠΑ αναφορικά με την προστασία των νέων μητέρων. Οι ΗΠΑ είναι η μοναδική ανεπτυγμένη χώρα του κόσμου που δεν προσφέρει άδεια μετ’ αποδοχών στις νέες μητέρες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Τάμι Ντάκγουορθ είναι πρώην μέλος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων και έχει υποβληθεί σε ακρωτηριασμό και των δύο ποδιών της το 2004, όταν το ελικόπτερο Blackhawk που η ίδια πιλοτάριζε χτυπήθηκε από ρουκέτα. Η γερουσιαστής πήγε να ψηφίσει με το αναπηρικό αμαξίδιο και το μωρό της αγκαλιά.

 

Share This