Μέρκελ στο ARD: «Έχω δεχθεί τόσες ύβρεις στην Ελλάδα» - Major

Μέρκελ στο ARD: «Έχω δεχθεί τόσες ύβρεις στην Ελλάδα»

Μέρκελ στο ARD: «Έχω δεχθεί τόσες ύβρεις στην Ελλάδα»

Σε συνέντευξή της στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι έχει δεχθεί πολλές ύβρεις από τις χώρες του Νότου και την Ιρλανδία, ωστόσο έπρεπε να κάνει το σωστό για να αντιμετωπίσει την κρίση στην Ευρωζώνη.

Συγκεκριμένα, η Γερμανίδα Καγκελάριος είπε: «Έχω δεχθεί τόσες ύβρεις στην Ελλάδα. Τόσες ύβρεις στην Ιρλανδία. Και λίγα χρόνια μετά, μόλις ήμουν στην Πορτογαλία. Υπήρχε μια εξαιρετική ατμόσφαιρα, πήγα βόλτα με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό στο Πόρτο κατά μήκος του ποταμού. Άρα πρέπει κάποιες φορές να περάσεις μια δύσκολη περίοδο προκειμένου μετά να γίνεις συμπαθής και πάλι. Πρέπει να κάνεις το σωστό. Κατά την διάρκεια της κρίσης στην Ευρωζώνη, απέκτησα και πολλούς αντιπάλους. Αλλά πιστεύω ότι αν δει κανείς την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, η Ισπανία είναι καλύτερα και ακόμη και στην Ελλάδα τα πράγματα βελτιώνονται»

Η Άγκελα Μέρκελ δεν δίστασε να αναλάβει και την πολιτική ευθύνη για το σκάνδαλο γύρω από τη λειτουργία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασύλου και Προσφύγων (BAMF) όπου όπως αποκαλύφθηκε το γραφείο της Βρέμης είχε εγκρίνει χιλιάδες αιτήσεις ασύλου που είχαν νωρίτερα απορριφθεί από άλλα κρατίδια. Η Γερμανίδα Καγκελάριος δήλωσε ότι αν γύριζε τον χρόνο πίσω θα είχε παρέμβει νωρίτερα και επεσήμανε ότι όσο κι αν δεν δείχνει ιδανική η κατάσταση με το Προσφυγικό, έχουν γίνει σημαντικά βήματα.

Και βέβαια η συνέντευξη στο ARD δεν θα μπορούσε να μην κλείσει με μια αναφορά στο ποδόσφαιρο που τόσο αγαπά η Γερμανίδα Καγκελάριος. Ερωτηθείσα αν πρόκειται να παρακολουθήσει ζωντανά κάποιον αγώνα της εθνικής ομάδας στην Ρωσία, δεδομένων των κακών σχέσεων που διατηρεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, η ίδια απάντησε «Αυτό θα μπορούσε να είναι καλό. Τέτοια ταξίδια δεν συγκρούονται με τις αρχές μου».

 

Share This