Μια μάνα, δύο ένοπλες επιθέσεις - Major

Μια μάνα, δύο ένοπλες επιθέσεις

Μια μάνα, δύο ένοπλες επιθέσεις

Είναι από αυτές τις ιστορίες που σε κάνουν να λες «αποκλείεται», μέχρι να την ακούσεις. Η Celia Randolph, ο σύζυγός της και τα 4 παιδιά της μοιάζουν να έχουν μια οικογένεια ευτυχισμένη και ξέγνοιαστη, μέχρι να ειπωθεί η ιστορία τους. «Δεν είμαι ένα ευσυγκίνητο άτομο, αλλά τώρα είμαι πολύ θυμωμένη και πολύ λυπημένη. Η Αμερική απέτυχε στα παιδιά μας. Ό,τι συνέβη στην κόρη μου το 2006 ταρακούνησε εμένα και τον σύζυγό μου για τα καλά». Ωστόσο, φέτος στις 14 Φεβρουαρίου η Celia έλαβε ένα μήνυμα: «Δεν είσαι κοντά στο Parkland, σωστά; Έχει πυροβολισμούς».

«Έλεγα ξανά και ξανά “όχι πάλι”… Όταν σου συμβαίνει τρέχεις. Τρέχεις.» Ο γιος της Christian είναι μαθητής στο Marjory Stoneman Douglas High School, στο Parkland της Φλόριντα όπου έγινε η τραγωδία περίπου ένα μήνα πριν.

Η πρώτη φορά όπου κάποιος τηλεφώνησε στην Celia για να της πεις ότι ένας ένοπλος ήταν στο σχολείο του παιδιού της, ήταν 12 χρόνια πριν. Εκείνη και ο σύζυγός της ήταν 50 μίλια μακριά από το σπίτι. Έκαναν αγώνα δρόμου για να φτάσουν ως την 14χρονη κόρη τους.

H Chelsea το 2006

Η 14χρονη Chelsea και εκείνοι ζούσα στο Bailey μια μικρή πόλη στο Κολοράντο. Όταν η Chelsea αφηγείται την ιστορία της λέει πως ό,τι συνέβη στις άλλες οικογένειες είναι χειρότερο. Μιλά για την οικογένεια της φίλης της Emily Keyes της 16χρονης που σκοτώθηκε το 2006 μετά από ομηρία στο σχολείο της. Ο ένοπλος μπήκε στο λύκειο Plate Canyon με ένα όπλο και έναν σάκο με εκρηκτικά. Πήρε 6 κορίτσια ομήρους σε μια σχολικής αίθουσα. Η Chelsea και η καλύτερή της φίλη προσπάθησαν να κρυφτούν κάτω από ένα τραπέζι σε μια άλλη αίθουσα ακριβώς απέναντι. Η ίδια θυμάται καλά έναν ένοπλο αστυνομικό να μπαίνει στην αίθουσα και να τους λέει να τρέξουν γρήγορα. Βγαίνοντας, είδε το χλωμό πρόσωπο ενός καλού της φίλου που ήταν κι αυτός κρυμμένος σε άλλη αίθουσα σε κατάσταση σοκ.

Εκτιμάται ότι από το 2006 ως το 2018 έχουν πραγματοποιηθεί 57 ένοπλες επιθέσεις στις ΗΠΑ, ωστόσο η Celia το θεωρούσα απίθανο να ξανασυμβεί στη δική της οικογένεια. Διαψεύστηκε στις 14 Φεβρουαρίου. Ο γιος της Christian είναι ένας 16χρονος πανέξυπνος νέος. Οι γονείς του επέλεξαν το Marjory Stoneman λόγω της ακαδημαϊκής του φήμης. «Στην αρχή δεν το πήραμε στα σοβαρά αλλά στη συνέχεια γινόμασταν όλο και πιο σιωπηλοί. Έπεσα στο πάτωμα. Δεν μπορούσα να εκφράσω τα συναισθήματά μου αφού έπρεπε να παραμείνουμε σιωπηλοί. Οι άλλοι έστελναν μηνύματα στους γονείς του. Εγώ δεν μπορούσα γιατί δεν είχα φορτίσει το κινητό μου».

Ο 16χρονος Christian

Όταν η Celia έμαθε τα νέα έτρεξε στο σχολείο. «Δεν μπορούσα να έχω καμία πληροφορία. Του έστελνα μηνύματα αλλά δεν απαντούσε. Αυτό με σκότωνε. Το μονό που σκεφτόμουν ήταν αν ζει το παιδί μου ή αν είναι τρομαγμένο και χτυπημένο»

«Είναι λυπηρό για εμένα το γεγονός ότι το παιδί μου που επέζησε μιας ένοπλης επίθεσης τώρα πρέπει να παρηγορήσει τον αδελφό της για τον ίδιο λόγο…», λέει η Celia, αναφέροντας πόσο λυπηρό είναι να μην μπορείς να προστατέψεις τα παιδιά σου.

Πηγή: BBC

Share This