Μητσοτάκης, Γεννηματά, Ανδρουλάκης στη Μάνδρα Αττικής – Τσίπρας, Δούρου αναζητούν τις ευθύνες – Major

Μητσοτάκης, Γεννηματά, Ανδρουλάκης στη Μάνδρα Αττικής – Τσίπρας, Δούρου αναζητούν τις ευθύνες

Μητσοτάκης, Γεννηματά, Ανδρουλάκης στη Μάνδρα Αττικής – Τσίπρας, Δούρου αναζητούν τις ευθύνες

Το απόγευμα της Τετάρτης (15/11) επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές της Μάνδρας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης. Ενώ σήμερα (16/11) επισκέφθηκαν την περιοχής οι δύο υποψήφιοι αρχηγοί της Κεντροαριστεράς Φώφη Γεννηματά και Νίκος Ανδρουλάκης και μάλιστα μαζί…

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την άλλη περιορίστηκε στο διάγγελμά του από τηλεοράσεως και φυσικά δίχως να αποχωρίζεται και την ασφάλεια του Μεγάρου Μαξίμου. Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου δήλωσε «Αν προκύψουν ευθύνες για την περιφέρεια από τη δικαστική έρευνα θα τις αναλάβω και δεν θα κρυφτώ. Δεν θα αναλάβω όμως τις ευθύνες όλων των αυτοδιοικητικών και πολιτικών που κρύφτηκαν τόσα χρόνια πίσω από ένα πολυδαίδαλο κράτος». Όπως υποστήριξε βρήκε την Περιφέρεια Αττικής γυμνή από αντιπλημμυρικά έργα.

Τον Απρίλιο του 2014 η ίδια έλεγε ότι της αρκούν 6 μήνες (!) για έναν πλήρη αντιπλημμυρικό σχεδιασμό. Μάλιστα, απευθυνόμενη προς τον τότε Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό δήλωνε «Όλα τα αντιπλημμυρικά και τα έργα διευθέτησης των ρεμάτων, ο σχεδιασμός των λεκανών απορροής, η οριοθέτηση και αποτύπωση των ρεμάτων, θα πρέπει να εντάσσονται σε ένα γενικό αντιπλημμυρικό σχεδιασμό, σε επίπεδο τουλάχιστον λεκάνης απορροής. Ένα τέτοιο σχέδιο θα μπορούσε να εκπονηθεί μέσα σε έξι μήνες. Αυτός ο αποσπασματικός σχεδιασμός που ακολουθεί και η Παράταξη του απερχόμενου Περιφερειάρχη, είναι που οδήγησε σε καταστροφές στις αρχές του 2013, και τον Νοέμβρη του ίδιου έτους στο Καματερό. Όταν χάθηκε μία ζωή, καταστράφηκαν περιουσίες, προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές».

Share This