Ο Bono απολογείται για κρούσμα κακοποίησης και εκφοβισμού στη φιλανθρωπική του οργάνωση - Major

Ο Bono απολογείται για κρούσμα κακοποίησης και εκφοβισμού στη φιλανθρωπική του οργάνωση

Ο Bono απολογείται για κρούσμα κακοποίησης και εκφοβισμού στη φιλανθρωπική του οργάνωση

Ο τραγουδιστής των U2, Bono, ζήτησε συγγνώμη για περιστατικά bullying και λεκτικής κακοποίησης που κατήγγειλαν μέλη του προσωπικού της φιλανθρωπικής οργάνωσης που ο ίδιος έχει ιδρύσει.

Η φιλανθρωπική οργάνωση One παραδέχθηκε «θεσμική αποτυχία» μετά από εσωτερική έρευνα όπου διαπιστώθηκε ότι οι εργαζόμενοι στο γραφείο στο Γιοχάνεσμπουργκ είχαν κακοποιηθεί ενώ ορισμένοι από αυτούς αναγκάστηκαν σε οικιακή εργασία στο σπίτι του διευθυντή τους. Επτά πρώην υπάλληλοι ετοιμάζονται να κινηθούν νομικά κατά της φιλανθρωπικής οργάνωσης, ζητώντας αποζημίωση 3,6 εκατομμύρια λίρες.

Στην πιο σοκαριστική περίπτωση, μια παντρεμένη γυναίκα ισχυρίστηκε ότι πιέστηκε να κάνει sex με ηλικιωμένο πολιτικό της Τανζανίας και ότι υποβιβάστηκε όταν αρνήθηκε. Το φιλανθρωπικό ίδρυμα, δήλωσε ότι διερεύνησε τον ισχυρισμό αλλά δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τον ισχυρισμό της γυναίκας.

Ο Bono που είναι συνιδρυτής της φιλανθρωπικής οργάνωσης, δήλωσε ότι λυπάται βαθιά και είπε στην εφημερίδα The Mail ότι τον Νοέμβριο ενημερώθηκε σχετικά με σοβαρές και πολλαπλές καταγγελίες για εκφοβισμό στα γραφεία στο Γιοχάνεσμπουργκ οι οποίες τον εξαγρίωσαν. Όπως μάλιστα δήλωσε: «Τα κεντρικά απέτυχαν να προστατεύσουν αυτούς τους υπαλλήλους και πρέπει να αναλάβω την ευθύνη για αυτό»…

Η One που ιδρύθηκε το 2004 επιδιώκει να αντιμετωπίσει την ακραία φτώχεια και τις ασθένειες ιδιαίτερα στην Αφρική. Άλλα πολύ γνωστά ονόματα που συμμετέχουν στην φιλανθρωπική είναι ο πρώην πρωθυπουργός  David Cameron και η επικεφαλής λειτουργίας του Facebook, Sheryl Sandberg.

Οι κατηγορίες προέκυψαν τον περασμένο Νοέμβριο όταν ο Idriss Ali Nassah πρώην υπάλληλος της One στο Γιοχάνεσμπουργκ, έγραψε στο Twitter για την «αχαλίνωτη κατάχρηση του προσωπικού από δύο διευθυντές». Η Sipho Moyo, διευθύντρια της One στην Αφρική, βρέθηκε στο επίκεντρο των καταγγελιών αλλά αρνήθηκε έντονα όλους τους ισχυρισμούς σχετικά με εκφοβισμό λέγοντας ότι προσπαθούν να σπιλώσουν το όνομά της.

Πηγή: TheTimes 

Share This