Οι πρώτες μη ρυπογόνες-διαλυτές στο νερό σακούλες είναι γεγονός – Major

Οι πρώτες μη ρυπογόνες-διαλυτές στο νερό σακούλες είναι γεγονός

Οι πρώτες μη ρυπογόνες-διαλυτές στο νερό σακούλες είναι γεγονός

Αν σας έλειψε η άνεση με τις σακούλες στα ψώνια σας, ίσως σύντομα να τις έχετε και πάλι στη ζωή σας, αν και όλα μια συνήθεια είναι. Δύο μηχανικοί από τη Χιλή, έφτιαξαν σακούλες διαλυτές στο νερό και μη ρυπογόνες. Η σύσταση που έχουν οι εν λόγω σακούλες δεν περιέχει παράγωγα πετρελαίου. Πώς το έκαναν αυτό; Αντικατέστησαν το πετρέλαιο με ασβεστόλιθο χρησιμοποιώντας μια τροποποιημένη εκδοχή του χημικού τύπου PVA (πολυβινυλική αλκοόλη).

Όπως εξήγησε ο Ρομπέρτο Αστέτε, γενικός διευθυντής της εταιρίας SoluBag σε συνέντευξη Τύπου στο Σαντιάγο «Το προϊόν μας είναι ένα παράγωγο ασβεστολιθικού πετρώματος που δεν έχει περιβαλλοντική επίπτωση». Η συγκεκριμένη σακούλα υπολογίζεται να διατεθεί στην αγορά από τον Οκτώβρη στη Χιλή που αξίζει να σημειωθεί ότι είναι μια από τις πρώτες χώρες της Λατινικής Αμερικής που απαγόρευσαν τη χρήση της πλαστικής σακούλας.

Οι μηχανικοί εκτός από τον τύπο σακούλας παρουσίασαν μια ακόμα που είναι φτιαγμένη από επαναχρησιμοποιημένο ύφασμα. Είναι ανθεκτική και συνάμα φιλική προς το περιβάλλον. Διαλύεται σε ζεστό νερό, σε αντίθεση με την πρώτη που αναφέραμε η οποία διαλύεται σε κρύο νερό.

Όπως τόνισε ο Ρομπέρτο Αστέτε σχετικά με το κόστος της σακούλας «Η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο παραδοσιακό πλαστικό και στο δικό μας υλικό είναι ότι το πρώτο θα μείνει 150 με 500 χρόνια στη φύση, ενώ το δικό μας μόνο 5 λεπτά. Αποφασίζεις πότε θα το καταστρέψεις. Πρακτικά δηλαδή μπορούμε να ανακυκλώσουμε τις σακούλες μέσα στην κατσαρόλα ή στο πλυντήριο».

 

Share This