Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: η Αυστραλία αντιγράφει το παράδειγμα των τριών πινακίδων του McDonagh - Major

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: η Αυστραλία αντιγράφει το παράδειγμα των τριών πινακίδων του McDonagh

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: η Αυστραλία αντιγράφει το παράδειγμα των τριών πινακίδων του McDonagh

“Billboards still work”, είπε η βραβευμένη με Όσκαν Frances McDormand παραλαμβάνοντας το βραβείο της. Ακτιβιστικές οργανώσεις, αντέγραψαν την ταινία του Martin McDonagh Three Billboards Outside Ebbing Missouri, για να θυμίσουν τους θανάτους από την φωτιά στον πύργο Grenfell του Λονδίνου.

Το ίδιο όμως επιχείρησε σήμερα και η Αυστραλία με μια παρόμοια τακτική με αυτήν της ταινίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Πίσω από την ενορχήστρωση αυτής της δράσης με την ονομασία “We will not Wait” είναι η γραμματέας της Αυστραλιανής Συνδικαλιστικής Οργάνωσης (ACTU) Sally McManus, προτρέποντας τον Πρωθυπουργό MalcomTurnbull και την υπουργό για τις γυναίκες Kelly O’Dwyer να δραστηριοποιηθούν σε θέματα οικογενειακής βίας παραχωρώντας 10ήμερη αμειβόμενη άδεια σε γυναίκες που την υφίστανται.

Κάπως έτσι τοποθέτησαν πινακίδες όμοιες με εκείνες της ταινίας Three Billboards Outside Ebbing, Missouri με τα μηνύματα: “Women are being killed” (Σκοτώνονται γυναίκες), “Paid domestic Violence leave can save lives” (Η αμειβόμενη άδεια ενδοοικογενειακής βίας μπορεί να σώσει ζωές) και “Why no action Kelly O’ Dwyer?” (Γιατί καμία δράση ακόμα Kelly O’Dwyer;)

Οι τρεις πινακίδες περιφέρονται από χθες στους δρόμους της Μελβούρνης πριν τις παρκάρουν μόνιμα έξω από το γραφείο της υπουργού για θέματα γυναικών.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα Νόμο στην Αυστραλία, η άδεια για θέματα ενδοοικογενειακής βίας δεν είναι κάτι που προβλέπεται από την κυβέρνηση με Νόμο. Κάποιοι εργασιακοί χώροι το έχουν ως επιλογή αλλά αποτελούν τις ελάχιστες εξαιρέσεις.

 

 

Share This