Πάπας Φραγκίσκος: εγκληματίες όσοι πληρώνουν για σεξ - Major

Πάπας Φραγκίσκος: εγκληματίες όσοι πληρώνουν για σεξ

Πάπας Φραγκίσκος: εγκληματίες όσοι πληρώνουν για σεξ

Για «αρρωστημένη νοοτροπία» και «εγκληματίες» έκανε λόγο ο Πάπας Φραγκίσκος αναφερόμενος στους άνδρες που πληρώνουν για σεξ με ιερόδουλες. Ο Ποντίφικας κάλεσε τους άνδρες που επισκέπτονται οίκους ανοχής να ζητήσουν συγχώρεση από την Παναγία και να σταματήσουν αυτήν την «αρρωστημένη» συνήθειά τους. Οι γυναίκες όπως είπε δεν πρέπει να υπολογίζονται ως αντικείμενο εκμετάλλευσης.

«Αυτό δεν είναι έρωτας. Αυτό είναι βασανιστήριο για τις γυναίκες. Ας μην μπερδεύουμε τις έννοιες», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος χαρακτηριστικά.

Οι διατυπώσεις αυτές έγιναν μετά από μια 4ωρη συνάντηση με 300 νέους ανθρώπους που προσκλήθηκαν στο Βατικανό προκειμένου να βοηθήσουν την Καθολική Εκκλησία να κατανοήσει τι πιστεύουν οι νέοι για εκείνην. Εκεί ακριβώς ήταν που ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έκανε αυτές τις παρατηρήσεις για τον πληρωμένο έρωτα.

Μια 32χρονη γυναίκα από τη Νιγηρία, θύμα trafficking αφού ευλογήθηκε από τον Πάπα Φραγκίσκο εξέφρασε τον προβληματισμό της για το γεγονός ότι οι περισσότεροι πελάτες των ιερόδουλων της Ρώμης είναι Καθολικοί. Συγκεκριμένα, η 32χρονη είπε «Αναρωτιέμαι και σας ρωτώ, είναι δυνατόν η Εκκλησία να είναι ακόμα τόσο σοβινιστική ώστε να μην μπορεί να αναρωτηθεί για αυτές τις πράξεις;»… Ο Πάπας Φραγκίσκος τότε της απάντησε «Με αφορμή αυτό –το γεγονός ότι το 90% των πελατών είναι βαπτισμένοι Καθολικοί- θα ήθελα να σας ζητήσω τη συγχώρεσή σας και της Κοινωνίας για όλους τους Καθολικούς που προχωρούν σε αυτήν την εγκληματική πράξη. Δεν μπορώ να φανταστώ την αηδία που νιώθουν αυτά τα κορίτσια… Πρόκειται για αρρώστια της ανθρωπότητας, ένας αρρωστημένος τρόπος για να αντιμετωπίζει η Κοινωνία ορισμένα πράγματα, ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.»

Share This