Συλλαλητήριο: τελικά το μέγεθος μετράει – Major

Συλλαλητήριο: τελικά το μέγεθος μετράει

Συλλαλητήριο: τελικά το μέγεθος μετράει

Ας μην μπούμε και εμείς στον διχασμό –αγαπημένο σπορ του Έλληνα- σχετικά με το αν έπρεπε να γίνει το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Ποιο είναι το μήνυμά του; Ποιοι ήταν τελικά εκείνοι που πήγαν σ’ αυτό; Και μετά τι; Ας σταθούμε λίγο στο πώς το υπουργείο και η ΕΛ.ΑΣ. προκαλούν το δημόσιο αίσθημα.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΓΑΔΑ οι συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα δεν ξεπερνούσαν τους 140.000… Λέγεται δε πως την εν λόγω ανακοίνωση αρνήθηκαν να υπογράψουν υψηλά ιστάμενοι αξιωματικοί που απαρτίζουν την ηγεσία του Σώματος. Παράλληλα, ένα video που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Αστυνομία, βίντεο τραβηγμένο από ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ, έχει σβησμένη την ημερομηνία και την ώρα που έχει τραβηχτεί. Τι προσπαθεί να αποδείξει η ΕΛ.ΑΣ. άγνωστο… Όλοι όσοι παρακολούθησαν από τα σπίτια τους το συλλαλητήριο ή παρευρίσκονταν σε αυτό, έχουν την αίσθηση πως οι παρευρισκόμενοι ήταν πολύ περισσότεροι από αυτό που ανακοινώνει το υπουργείο.

Φαίνεται ξεκάθαρα πια –ειδικά και μετά από αυτό- πως οι άνθρωποι έχουν πρόβλημα να σωπάσουν και να σκεφτούν. Μόνο από τα διόδια της Ελευσίνας, λέγεται πως πέρασαν χθες 2.900 πούλμαν με 145.000 διαδηλωτές. Το ίδιο τους το βίντεο ακόμη, δείχνει πολύ μεγαλύτερο αριθμό διαδηλωτών από αυτό που οι ίδιοι ανακοινώνουν επίσημα. Απίστευτη σύγχυση και πρόκληση, ώρες που μόνο αυτό δεν χρειάζεται. Το «Αγάπη μου συρρίκνωσα το συλλαλητήριο» ήταν έργο αχρείαστο. Επίλογος μίζερος αλλά και ίσως τόσο ταιριαστός στη μεγάλη εικόνα…

Share This