Στην Φώφη Γεννηματά η εντολή για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς – Major

Στην Φώφη Γεννηματά η εντολή για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς

Στην Φώφη Γεννηματά η εντολή για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς

Ο δεύτερος γύρος των εκλογών για την ανάδειξη του ηγέτη της Κεντροαριστεράς, έδωσε στη Φώφη Γεννηματά την εντολή για τη σύσταση του νέου φορέα. Η Φώφη Γεννηματά συγκέντρωσε το 56,6% των ψηφοφόρων ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης το 43,34% στο καταμετρημένο 96% όσων ψήφισαν. Η συμμετοχή στον β’ γύρο ήταν σαφώς μειωμένη. 210.000 πολίτες ψήφισαν στον α’ γύρο και 160.000 στον β’. Νίκος Ανδρουλάκης Γιώργος Καμίνης, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιάννης Μανιάτης, Γιάννης Ραγκούσης, Κωνσταντίνος Γάτσιος, Απόστολος Πόντας, Δημήτρης Τζιώτης έχουν δηλώσει ότι θα στηρίξουν τον νέο φορέα.

Η δήλωση της νικήτριας των εκλογών Φώφης Γεννηματά για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς:

«Και αυτή την στιγμή της χαράς η σκέψη μου είναι στις οικογένειες των θυμάτων και σε όλους τους ανθρώπους που δοκιμάζονται σκληρά στην Δυτική Αττική. Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους χιλιάδες  προοδευτικούς πολίτες, που για δεύτερη φορά έδωσαν βροντερό παρόν στις κάλπες. Έδωσαν έτσι τεράστια ώθηση  στον νέο, ενιαίο φορέα, για μια μεγάλη παράταξη νίκης τώρα. Έχω πλήρη επίγνωση των ευθυνών που συνεπάγεται η καθαρή εντολή που μας έδωσαν οι πολίτες. Από αύριο όλοι μαζί θα δουλέψουμε  για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους. Η μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη  είναι εδώ. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία, στα κόμματα και τις κινήσεις που συνέβαλαν στο εγχείρημα, στους συνυποψήφιούς μου, στους χιλιάδες εθελοντές και στον  κ. Αλιβιζάτο και την Επιτροπή.»

Η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη:

«Θέλω να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες χιλιάδες δημοκρατικούς πολίτες που απάντησαν στο υπαρξιακό δίλημμα της δημοκρατικής παράταξης.Η παράταξή μας είναι εδώ, ισχυρή, απέναντι στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω να συγχαρώ τη Φώφη Γεννηματά για την επιτυχία της και πάνω από όλα θέλω να δεσμευτώ για την ενότητα, για τη νέα προοπτική. Υπόσχομαι το μέλλον. Ένα καλύτερο μέλλον για τον ελληνικό λαό.  Ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας».

Share This