Τα 2 ποτήρια κρασί τη νύχτα μειώνουν το προσδόκιμο ζωής κατά 2 χρόνια - Major

Τα 2 ποτήρια κρασί τη νύχτα μειώνουν το προσδόκιμο ζωής κατά 2 χρόνια

Τα 2 ποτήρια κρασί τη νύχτα μειώνουν το προσδόκιμο ζωής κατά 2 χρόνια

Η μεγαλύτερη έρευνα πάνω στη σχέση που έχει το κρασί με τη διάρκεια της ζωής του ανθρώπου ολοκληρώθηκε και απεφάνθη πως τα 2 ποτήρια κρασί τη νύχτα, μπορούν να μειώσουν κατά 2 χρόνια το προσδόκιμο της ζωής του ανθρώπου.

Η κατανάλωση ενός ποτηριού κρασί κατά τη διάρκεια της νύχτας ξεκινά να καταστρέφει το προσδόκιμο της ζωής, ενώ οι 4 φιάλες την εβδομάδα, μπορούν να αφαιρέσουν ως και 5 χρόνια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ερευνητών.

Η καθημερινή κατανάλωση αλκοόλ, σύμφωνα με τους ερευνητές δεν διαφέρει σημαντικά από την κακή συνήθεια του καπνίσματος. Τα ευρήματα ακόμη επιχείρησαν να λύσουν το μυστήριο γύρω από το κατά πόσο το κρασί κάνει καλό στην καρδιά όπως αρκετοί πιστεύουν. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση σύμφωνα με την έρευνα, αφού οι λάτρεις του κρασιού μπορεί να εμφανίζουν λιγότερες πιθανότητες να κάνουν ένα καρδιακό επεισόδιο, ωστόσο έχουν υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου.

«Το μήνυμα αυτής της έρευνας για τη δημόσια υγεία είναι ότι αν ήδη καταναλώνετε αλκοόλ, το να καταναλώνετε λιγότερο, μπορεί να σας βοηθήσει να ζήσετε περισσότερο», δήλωσε η Angela Wood, επικεφαλής της μελέτης από το Πανεπιστήμιο του Cambridge.

Το κρασί όπως ξέρουμε από προηγούμενες έρευνες είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά στοιχεία που μόνο καλό κάνουν στον οργανισμό. Ωστόσο, η καθημερινή κατανάλωση αλκοόλ σε συνδυασμό με την καθιστική ζωή δεν βοηθούν την μακροημέρευσή μας. Ένα ποτηράκι κρασί πού και πού και πολλή άσκηση σε καθημερινή βάση, μπορούν πραγματικά να μας εξασφαλίσουν μια ζωή χωρίς πολλά προβλήματα.

Share This