«Τα social media μας έχουν δηλητηριάσει»: οι νέοι μιλούν για ό,τι τους κάνει δυστυχισμένους – Major

«Τα social media μας έχουν δηλητηριάσει»: οι νέοι μιλούν για ό,τι τους κάνει δυστυχισμένους

«Τα social media μας έχουν δηλητηριάσει»: οι νέοι μιλούν για ό,τι τους κάνει δυστυχισμένους

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο –μεταξύ άλλων- διαβάσαμε στον Guardian. Νεαροί Βρετανοί -16 έως 25 ετών- μιλούν για ό,τι τους κάνει δυστυχισμένους. Σύμφωνα με έρευνα οι 3 στους 5 έχουν άγχος για δουλειές και χρήματα, με τους μισούς να λένε ότι έχουν αντιμετωπίσει ψυχολογικά προβλήματα. Άλλοι πάλι είπαν ότι το φοιτητικό τους χρέος και τον γεγονός ότι δύσκολα θα μπορούσαν να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι ήταν η δυστυχία της γενιάς τους.

Ο 23χρονος Alex είναι software developer και ζει στο Λονδίνο. Πήγε στο Πανεπιστήμιο όπως λέει για να σπουδάσει φυσική με την ελπίδα ότι θα έμπαινε στην επιστημονική έρευνα, Εξετάζοντας όμως παράγοντες όπως είναι το φοιτητικό χρέος, συνειδητοποίησε την πραγματικότητα της κατάστασης και αποφάσισε να ψάξει για δουλειές που εστίαζαν στην αμοιβή. Αμέσως μετά το Πανεπιστήμιο βρήκε δουλειά αλλά παρά το γεγονός ότι πληρώνει 100-150 λίρες τον μήνα, το φοιτητικό του χρέος παραμένει 46.000 λίρες.

Η επίσης 23χρονη Eloise Millard είναι φοιτήτρια και ήδη ξέρει ότι οι φοιτητές σπουδάζουν με τεράστιο οικονομικό κόστος ενώ αφού αποφοιτήσουν είναι σχεδόν αδύνατον να βρουν δουλειά στα πεδία που πραγματικά τους ενδιαφέρουν. Το Πανεπιστήμιο, όπως αναφέρει, είναι πια επιθυμητό για την ελευθερία που δίνει στον νέο να ζήσει μακριά από το σπίτι του.

Η 16χρονη Gaby λέει ότι υπάρχει ακόμα στίγμα γύρω από την ψυχική υγεία παρότι τα προβλήματα της ψυχικής υγείας είναι εξαιρετικά κοινά στους νέους. Πολλοί έφηβοι πρέπει να στραφούν στο Διαδίκτυο ή στους φίλους τους για να βρουν βοήθεια. Και τονίζει πως σε ό,τι αφορά το τι μπορεί να γίνει για να βελτιωθούν τα πράγματα, οι νέοι θέλουν μια κυβέρνηση που θα τους ακούει.

Η 19χρονη Steph, φοιτήτρια από τη Γλασκώβη, αναφέρει ότι στο σχολείο υπάρχει υπερβολική πίεση. Η ίδια όπως λέει ήταν τόσο στρεσαρισμένη και αγχωμένη που πάθαινε κρίσεις πανικού ενώ κάποια στιγμή ξέσπασε σε κλάματα μέσα στην τάξη.

Ο 24χρονος Joe είναι αυτοαπασχολούμενος και λέει ότι τα social media έχουν δηλητηριάσει τους νέους ανθρώπους. Η επιρροή των social media έχει δηλητηριάσει τις γενιές που το μόνο πράγμα που έχουν γνωρίσει είναι αυτός ο τρόπος ζωής. Την ίδια ώρα ο 17χρονος Theo λέει ότι οποιαδήποτε ηλίθια απόφαση καταγράφεται και αποθηκεύεται για πάντα στο Διαδίκτυο με κίνδυνο να καταστρέψει για πάντα τη ζωή σου. Οι άνθρωποι δεν μπορούν πια να κάνουν λάθη αφού λόγω της τεχνολογίας και του Διαδικτύου, αυτά πάντα θα επιστρέφουν σε εκείνους…

Share This