Ταϊλάνδη: πώς τελικά θα απεγκλωβιστούν οι 12 μαθητές; – Major

Ταϊλάνδη: πώς τελικά θα απεγκλωβιστούν οι 12 μαθητές;

Ταϊλάνδη: πώς τελικά θα απεγκλωβιστούν οι 12 μαθητές;

Με τον χρόνο να κυλά αντίστροφα ως το Σάββατο που αναμένονται σημαντικές βροχές στην περιοχή, οι διασώστες κάνουν ό,τι μπορούν για να απεγκλωβίσουν τους 12 μαθητές και τον καθηγητή τους από σπήλαιο στην Ταϊλάνδη.

Σύμφωνα με όλες τις τελευταίες πληροφορίες εξετάζεται το ενδεχόμενο οι 12 μαθητές να κολυμπήσουν μέχρι εκεί όπου δεν θα υπάρχουν νερά. Κάπως έτσι οι διασώστες θα μπορέσουν να διασχίσουν 1,5 χλμ χωρίς καταδυτικό εξοπλισμό. Ένα άλλο σενάριο που εξετάζεται είναι αυτό της γεώτρησης. Ο κυβερνήτης της περιοχής είπε πως πιθανόν υπάρχει ένα σημείο από όπου μπαίνει οξυγόνο και άρα πιθανόν να υπάρχει και κάποια δίοδος. Το τρίτο σενάριο και αυτό που περισσότερο έχει συζητηθεί είναι αυτό της κατάδυσης. Οι μαθητές και ο καθηγητής τους έχουν ήδη ξεκινήσει μαθήματα. Τα παιδιά δεν θα φορούν μπουκάλες οξυγόνου αλλά full face μάσκες με τις οποίες θα παίρνουν οξυγόνο από τους δύτες που θα τα βοηθούν να βγουν έξω.

Προτεραιότητα κατά τη διάσωση θα έχουν οι μαθητές που είναι απόλυτα καλά στην υγεία τους. Τα εγκλωβισμένα αγόρια δεν έχουν σοβαρούς τραυματισμούς ή άλλα προβλήματα υγείας και το απέδειξαν και με video που δόθηκε στη δημοσιότητα. Το βέβαιο είναι ότι τα μάτια του πλανήτη είναι στραμμένα πάνω τους και αγωνιούμε για τον απεγκλωβισμό τους.

Share This