Θρήνος: τουλάχιστον 24 νεκροί και 156 τραυματίες από τις πυρκαγιές – Major

Θρήνος: τουλάχιστον 24 νεκροί και 156 τραυματίες από τις πυρκαγιές

Θρήνος: τουλάχιστον 24 νεκροί και 156 τραυματίες από τις πυρκαγιές

Τραγωδία χωρίς τέλος αυτό που ζει σήμερα η χώρα. Ο απολογισμός από τις φονικές πυρκαγιές τραγικός. Τουλάχιστον 24 νεκροί και 156 τραυματίες, 11 εκ των οποίων είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του αντιδημάρχου Ραφήνας, ο αριθμός των νεκρών μπορεί και να διπλασιαστεί. Οι εικόνες αδιανόητης θλίψης. Μητέρες που προσπάθησαν να υπερασπιστούν με τα κορμιά τους τα παιδιά τους, αλλά και παιδιά που ανασύρθηκαν νεκρά μέσα από τη θάλασσα. Μέσα στα θύματα και ένα μωράκι 6 μηνών.

Πρόκειται για κατάσταση που οι λέξεις δεν μπορούν να αποδώσουν. Η χώρα καίγεται από χθες (23/7) το μεσημέρι. Αυτή τη στιγμή τα ενεργά μέτωπα παραμένουν σε Κινέτα, Κόρινθο, Νέο Βουτζά, Κάλαμο,Φθιώτιδα και Χανιά. Σύμφωνα με στοιχεία της Πυροσβεστικής, στην Κινέτα επιχειρούν 74 οχήματα με 150 πυροσβέστες, 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 20 υδροφόρες και 4 στρατιωτικά οχήματα. Στο Μάτι και την ευρύτερη περιοχή επιχειρούν 96 οχήματα, 190 πυροσβέστες, 23 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 12 εθελοντικά οχήματα με 25 εθελοντές και 6 οχήματα του Δήμου. Στον Κάλαμο επιχειρούν 16 οχήματα, 38 πυροσβέστες, 12 εθελοντές και 8 οχήματα του Δήμου.

Λίγο πριν τις 8 το πρωί ο αντιδήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Γιώργος Κοκόλης, ανέφερε ότι υπάρχουν 26 νεκροί κοντά σε ταβέρνα στην Αργυρή Ακτή, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ερυθρού Σταυρού.

Share This