Το Facebook δημοσιεύει για πρώτη φορά αριθμούς συμμόρφωσης - Major

Το Facebook δημοσιεύει για πρώτη φορά αριθμούς συμμόρφωσης

Το Facebook δημοσιεύει για πρώτη φορά αριθμούς συμμόρφωσης

Μας ρωτούν συχνά πώς αποφασίζουμε τι επιτρέπεται στο Facebook –και πόσο κακό περιεχόμενο υπάρχει εκεί έξω. Για χρόνια είχαμε Κοινοτικά Πρότυπα που εξηγούν τι μένει και τι αποσύρεται. Πριν από τρεις εβδομάδες, για πρώτη φορά, δημοσιεύσαμε τις κατευθυντήριες γραμμές που χρησιμοποιούμε για την επιβολή αυτών των προτύπων. Και σήμερα δίνουμε στη δημοσιότητα αριθμούς σε μια Κοινοτική Έκθεση Αξιολόγησης Προτύπων, ώστε να μπορείτε να κρίνετε μόνοι σας.

Ο Alex Schultz, ο Αντιπρόεδρός μας των Data Analytics, εξηγεί λεπτομετέστερα πώς ακριβώς μετράμε τι συμβαίνει στο Facebook στο post Hard Questions όσο και στις οδηγίες κατανόησης της Κοινοτικής Έκθεσης Αξιολόγησης Προτύπων. Ωστόσο είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι πρόκειται για ένα έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη και πιθανότατα να αλλάξουμε τη μεθοδολογία μας καθώς θα μαθαίνουμε περισσότερα για το τι είναι σημαντικό και τι λειτουργεί.

Αυτή η έκθεση καλύπτει τις προσπάθειές μας για συμμόρφωση μεταξύ Οκτωβρίου 2017 ως τον Μάρτιο του 2018, και καλύπτει έξι περιοχές: παραστατική βία, γυμνό ενηλίκων και σεξουαλική δραστηριότητα, τρομοκρατική προπαγάνδα, ρητορική μίσους, ανεπιθύμητη αλληλογραφία και ψεύτικους λογαριασμούς. Οι αριθμοί σας δείχνουν:

Πόσο περιεχόμενο που παραβιάζει τα πρότυπά μας είδαν οι άνθρωποι.
Πόσο περιεχόμενο αφαιρέσαμε
Πόσο περιεχόμενο ανιχνεύσαμε προληπτικά, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία μας – πριν κάνουν σχετική αναφορά περιεχομένου οι χρήστες του Facebook.

Τα περισσότερα μέτρα που παίρνουμε για να αφαιρέσουμε κακό περιεχόμενο είναι γύρω από την ανεπιθύμητη αλληλογραφία και τους ψεύτικους λογαριασμούς που χρησιμοποιούνται για να τη διανείμουν. Για παράδειγμα:

Καταργήσαμε 837 εκατομμύρια κομμάτια spam στο πρώτο τέταρτο του 2018 –σχεδόν 100% του οποίου βρήκαμε και σημειώσαμε πριν κανένας άλλος κάνει σχετική αναφορά σε αυτό.

Το κλειδί για την καταπολέμηση του spam είναι να καταργείς τους ψεύτικους λογαριασμούς που το διανέμουν. Το πρώτο τέταρτο του 2018, απενεργοποιήσαμε περίπου 583 εκατομμύρια ψεύτικους λογαριασμούς –οι περισσότεροι εκ των οποίων απενεργοποιήθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά από τη δημιουργία τους. Αυτό είναι εκτός από τα εκατομμύρια των ψεύτικων λογαριασμών που επιχειρούνται και τους οποίους καθημερινά εμποδίζουμε. Συνολικά, υπολογίζουμε ότι περίπου το 3 με 4$ των ενεργών λογαριασμών στο Facebook κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου εξακολουθούν να είναι ψεύτικοι.

Όσον αφορά άλλους τύπους παραβαίνοντος περιεχομένου:

Καταργήσαμε 21 εκατομμύρια κομμάτια γυμνού ενηλίκων και σεξουαλικής δραστηριότητας το πρώτο τέταρτο του 2018 -96% του οποίου βρέθηκε και επισημάνθηκε από την τεχνολογία μας πριν αναφερθεί από χρήστες. Συνολικά, εκτιμούμε ότι από κάθε 10.000 κομμάτια περιεχομένου, 7 με 9 views ήταν από περιεχόμενο που παραβιάζει τα πρότυπα γυμνότητας και πορνογραφίας ενηλίκων.

Για την παραστατική βία, καταργήσαμε ή εφαρμόσαμε προειδοποιητικές ετικέτες σε περίπου 3,5 εκατομμύρια κομμάτια βίαιου περιεχομένου το πρώτο τέταρτο του 2018 – το 86% των οποίων προσδιορίστηκε από την τεχνολογία μας πριν αναφερθεί στο Facebook.

Για τη ρητορική μίσους, η τεχνολογία μας δεν λειτουργεί ακόμα τόσο καλά και έτσι πρέπει να ελεγχθεί από τις ομάδες ελέγχου. Καταργήσαμε 2,5 εκατομμύρια κομμάτια ρητορικής μίσους στο πρώτο τέταρτο του 2018 – το 38% των οποίων εντοπίστηκε από την τεχνολογία μας.

Όπως είπε ο Mark Zuckerberg στην F8, έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε για να αποτρέψουμε την κατάχρηση. Η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης ενώ είναι πολλά υποσχόμενη, είναι ακόμα πολλά χρόνια μακριά από τα είναι αποτελεσματική με το κακό περιεχόμενο. Για παράδειγμα, η τεχνητή νοημοσύνη, δεν είναι ακόμα αρκετά καλή ώστε να καθορίσει αν κάποιος προωθεί το μίσος. Και γενικότερα, όπως εξήγησα πριν από 2 εβδομάδες η τεχνολογία χρειάζεται μεγάλες ποσότητες από εκπαιδευτικά δεδομένα ώστε να αναγνωρίσει σημαντικά πρότυπα συμπεριφοράς, τα οποία συχνά λείπουν από λιγότερες διαδεδομένες γλώσσες ή σε περιπτώσεις που δεν αναφέρονται συχνά. Επιπλέον, σε πολλούς τομείς –είτε πρόκειται για spam, πορνό ή ψεύτικους λογαριασμούς – είμαστε ενάντια σε εξελιγμένους αντιπάλους που αλλάζουν τις τακτικές τους προκειμένου να παρακάμψουν τους ελέγχους μας, που σημαίνει ότι πρέπει συνεχώς να οικοδομούμε και να προσαρμόζουμε τις προσπάθειές μας. Αυτός είναι και ο λόγος που επενδύουμε σε μεγάλο βαθμό σε περισσότερους ανθρώπους και σε καλύτερη τεχνολογία για να κάνουμε το Facebook ασφαλέστερο για όλους.

Αυτός είναι και ο λόγος που δημοσιεύουμε αυτές τις πληροφορίες. Πιστεύουμε ότι η αυξημένη διαφάνεια τείνει να οδηγήσει σε αυξημένη αξιοπιστία και υπευθυνότητα με την πάροδο του χρόνου και η δημοσίευση αυτών των πληροφοριών θα μας ωθήσει να βελτιωθούμε πιο γρήγορα. Αυτά είναι τα ίδια δεδομένα που χρησιμοποιούμε για να μετρήσουμε την πρόοδό μας εσωτερικά –και τώρα μπορείτε να δείτε και να κρίνετε μόνοι σας την πρόοδό μας. Ανυπομονούμε για τα σχόλιά σας.

Πηγή: www.newsroom.fb.com 

Share This