Τροπολογία για τα αδέσποτα κάνει λόγο για μεταφορά τους σε «βραχώδεις εκτάσεις» - Major

Τροπολογία για τα αδέσποτα κάνει λόγο για μεταφορά τους σε «βραχώδεις εκτάσεις»

Τροπολογία για τα αδέσποτα κάνει λόγο για μεταφορά τους σε «βραχώδεις εκτάσεις»

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η τροπολογία που ψηφίζεται σήμερα (8/2) στη Βουλή και αφορά στην μεταφορά κάθε είδους αδέσποτων ζώων σε ειδικές εγκαταστάσεις σε δασικές και βραχώδεις εκτάσεις. Την εν λόγω τροπολογία κατέθεσε χθες βράδυ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Τσιρώνης.

Οι φιλοζωικές οργανώσεις αντιδρούν, κάνοντας λόγο για «καταδίκη των αδέσποτων ζώων» και όχι άδικα. Τι ακριβώς εννοούν όταν λένε ειδικές εγκαταστάσεις σε βραχώδεις και δασικές εκτάσεις; Εδώ καλά καλά η πολιτεία αδυνατεί να κρατήσει σε μια αξιοπρεπή κατάσταση τα Πανεπιστήμια, με τα αδέσποτα θα τα καταφέρει; Αντιδράσεις βεβαίως υπήρξαν και σε σημείο της τροπολογίας που αναφέρει ότι ο στόχος αυτής της κίνησης είναι ο περιορισμός της παράνομης μεταχείρισης αδέσποτων ζώων από ιδιώτες και σωματεία.

«Ποτέ μέσα σε τόσες λίγες λέξεις δεν συμπεριελήφθη κάτι τόσο εφιαλτικό για τα ζώα», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Φιλοζωϊκή και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία Ελλάδος.

Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας και της Animal Action αναφέρει: «Είναι εντελώς απαράδεκτη η τροπολογία με σκοπό δήθεν ‘”περίθαλψη και μείωση των αδέσποτων ζώων”, που αποτελεί αντικείμενο του Σχεδίου Νόμου (του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων), το οποίο ακόμη περιμένουμε να τεθεί σε διαβούλευση».

Η απομάκρυνση των αδέσποτων ζώων από τις πόλεις θα κάνουν ακόμα πιο άσχημο το πώς ζούμε. Μάθαμε μαζί τους και έμαθαν κι αυτά. Στην Ινδία τα αδέσποτα ζουν ευτυχισμένα, συζούν πιο σωστά μαζί με τους κατοίκους των πόλεων. Ναι, στην Ινδία. Ποιος το περίμενε, ε;

Share This